Која е разликата помеѓу типстер и пунтер?

Има многу луѓе кои ги збунуваат концептите на типстер и пунтер. Всушност, заедничкото име меѓу двете имиња е дека тие се луѓе ангажирани во спортско обложување и коцкање. Подолу ќе се обидеме да објасниме кои се главните разлики помеѓу типстерите и пунтерите, за да не бидете збунети. На овој начин ќе бидете запознаени со терминологијата за коцкање.

Што значи Типстер?


Tipster е оној кој ве советува како да се обложувате на спорт, особено фудбал. Врз основа на неговото искуство со обложувалници и букмејкери, тој ќе ви понуди неколку ефективни трикови за да ви помогне да заработите пари. Се разбира, во повеќето случаи, типстерите даваат платен совет. Овие можат да се најдат на Интернет, каде што има безброј локации со предвидувања, совети, трикови и водичи напишани од искусни типстери.
Постојат искусни типстери чии совети за обложување се навистина корисни. Исто така постојат и типстери кои даваат бесплатни совети за разни блогови, форуми и страници на Фејсбук, но нивниот успех е многу низок. Затоа, пред да го побарате типстерот, проверете ја неговата приказна.
Навистина добрите типстери најчесто зад себе имаат солидни парични награди кои ги добиле од играње во обложувалници и казина или онлајн. Тие ќе ве научат како да барате добри шанси, како да знаете кој тим ќе победи и кои се различните обложувачки начини кои ќе ви помогнат да добиете повеќе пари. Сепак, ова најверојатно ќе ве чини, но мислам дека ако успееш, можеш да заработиш многу повеќе од инвестицијата.

Што е пунтер

Пунтер- Што е тоа?

Зборот punter влегува во англискиот јазик во 18 век и датира од францускиот термин ponter, што значи “игра против банкарот во игри со карти”. Денес, пунтер е синоним за “обложувач” или “коцкар”. Најчесто, ова е оној кој влегува за конечниот резултат на различните спортски натпревари, разновидноста на коњски трки, трката со болиди и други.
Зборот punter се користи во Велика Британија и Австралија. Интересно е тоа што во двете земји се користи punting, но во Англија punting исто така може да значи “патување со брод”. Пунтери, за разлика од типстерите, не даваат совети за спортско обложување. Тие се обложуваат на сопственото искуство. На пример, пунтер може да се обложува за вас, но нема да ви понуди насоки за самиот влог. Ова го прави различен од типстерот.

Фудбал Пунтер

Накратко

Во принцип, пунтери и типстери се луѓе кои се обложуваат на спорт. Но, некои ги продаваат своите знаења и вештини за да победат во обложувањето, додека други се само потрошувачи и сакаат да се обложуваат. Термините не треба да се мешаат, бидејќи постои значителна разлика меѓу нив. И ако некој ви каже дека тој е пунтер и сака пари од вас за совет, тогаш можете да го одминете.

Efbet 365

Ефбет Регистрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Сезам казино бас бонус